header-logo

Nieuws

article-image
Project 'Rockershoe'
31 Juli 2017
nieuws category

aXtion werkt samen met OIM, Hulotech en Revalidatiegeneeskunde van het UMCG aan de ontwikkeling van een innovatieve schoenzool. Het doel van dit project is om (hardloop)blessures aan de achillespees en peesplaat onder de voet te behandelen door een beter afwikkelcorrectie mogelijk te maken.

Oftewel het project is er op gericht om met behulp van een innovatieve schoenzool de individuele eigenschappen van de voet en het looppatroon te vertalen naar een op maat gefabriceerde schoenzool.

Voor meer informatie:
http://bit.ly/2wdHZmh

LEES MEER

article-image
ODIS live op odismkb.info
29 April 2016
nieuws category

Website odismkb.info is live!

Hoeveel verschillende software programma’s gebruikt u voor het uitvoeren van uw keuringen? Medische keuringen kunnen tijdrovend zijn en door het gebruik van meerdere programma’s is er veel tijdwinst te behalen bij het invoeren van patiëntgegevens, opmaken van rapportages, verwerken van resultaten en de keuringen zelf. Hiervoor bestaat nu een oplossing in de vorm van het software programma ODIS. Dit programma heeft als kern de ondersteuning van keuringen waarin registreren, keuren en rapporteren mogelijk zijn. Op dit moment zijn er meerdere tevreden klanten die ODIS volop gebruiken tijdens hun dagelijkse keuringen.

Kijk op www.odismkb.info voor meer informatie!

LEES MEER

article-image
Project Functional Fitness Monitor
28 September 2015

aXtion heeft recentelijk te horen gekregen dat het project Functional Fitness Monitor is toegekend. Het gaat hier om een subsidie project (IAG-4) vanuit de provincie Groningen. De Hanzehogeschool Groningen heeft het project aangevraagd en is hiermee ook projectleider in het geheel. Hiernaast wordt er door diverse partijen samengewerkt, dit zijn zowel MKB ondernemers (ProCare, Science Plus Group, aXtion, Target Holding en Estafette) als Kennisdragers zoals de Hanzehogeschool, QSI en het UMCG. Al met al een mooie groep met veel kennis en ervaring!

Het projectdoel is het ontwikkelen van de functionele fitheidsmonitor. De functionele fitheidsmonitor is bedoeld als aanvulling op de 'fitheidstests' die bestaan voor fysiek veeleisende beroepen, zoals de brandweer, politie en defensie. Het louter behalen van een fitheidsnorm op een bepaald moment geeft niet altijd voldoende informatie over de daadwerkelijke fysieke fitheid van een werknemer op het moment dat het er echt op aankomt. Door een combinatie van mentale, sociale en fysieke maten over een langere periode te monitoren, hier geïntegreerd feedback op te geven en gerichte (e)-coaching op maat aan te bieden, kan de functionele fitheid van de individuele werknemer aanzienlijk verbeteren.

LEES MEER

article-image
Ergotool
15 September 2015

ODIS 2.0 staat voor de Ergotool-versie van ODIS. Vanaf oktober zal de Ergotool-versie van ODIS worden ingezet door de Arbo Unie. Met de Ergotool ontvangen cliënten ter plekke een keuringsrapport met adviezen n.a.v. een inspanningstest en algemeen medisch onderzoek. Inmiddels ligt de volgende uitdaging alweer te wachten, het ontwikkelend van een fitmonitor binnen ODIS waarmee op groepsniveau resultaten van fitheidstesten worden weergegeven.

LEES MEER

scroll to top