Ontwikkeling ‘Enabling Technology for Data Valorisation’ van start!
/
/
Ontwikkeling ‘Enabling Technology for Data Valorisation’ van start!

Ontwikkeling ‘Enabling Technology for Data Valorisation’ van start!

We kunnen los!
Vol enthousiasme start Lode Holding via aXtion en Umaco met onze samenwerkingspartner Researchable met een prachtig project! Na maanden van spanning over de afwikkeling hebben zowel SNN als de Noordelijke provincies onze samenwerkingsaanvraag positief beoordeeld. ‘Gelukkig herkenden SNN en de provincies de waarde van dit project voor het Noorden’ aldus Annelies Wolters, verantwoordelijk voor Business Development bij Lode Holding. Projectleider Benjamin Smits (aXtion en Umaco) is in de wolken ‘het is een opmars naar meer toepassingen op het gebied van AI, de resultaten van dit project gaan er echt toe doen bij onze klanten’. Ook Eduard van Pagée, businessdeveloper en partner bij Researchable, kan niet wachten: ‘om deze samenwerking na lang praten en schrijven nu echt handen en voeten te geven is fantastisch, we kunnen veel van elkaar leren’.

Wat we gaan doen: Toegevoegde waarde van data t.b.v. een efficiënter zorgstelsel
Het zorgstelstel staat wereldwijd onder druk en is op zoek naar efficiënte manieren om hun dienstverlening toekomstbestendig aan te kunnen blijven bieden. Eén van de innovatieve manieren om dit te kunnen doen is door binnen datasets te zoeken naar toegevoegde waarde, ook wel Data Valorisatie genoemd. Dit betekent dat er wordt gezocht naar nieuwe zinvolle verbanden die op het eerste gezicht niet uit de data naar boven komen. Wij merken dat de vraag naar Data Valorisatie toeneemt. Binnen dit project zal een software oplossing worden ontwikkeld die zorgverleners en wetenschappers in staat stelt om meer uit medische data te halen, d.m.v. Data Valorisatie. Met de softwareoplossing kunnen klanten doeltreffender en sneller worden bediend.

Enabling Technology voor wetenschapper en zorgprofessional dankzij subsidie
Dit project, uitvoeren van diepgaand functioneel en technisch onderzoek en het ontwikkelen van innovatieve breed-inzetbare softwarecomponenten waarmee data valorisatie mogelijk is, wordt dankzij de MIT R&D samenwerking subsidie verkregen via SNN werkelijkheid. De regeling is gefinancierd door de provincies Groningen, Fryslân, Drenthe en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart