Wederom bevestigd: Gezondheids- en patiëntgegevens veilig bij aXtion
/
/
Wederom bevestigd: Gezondheids- en patiëntgegevens veilig bij aXtion

Wederom bevestigd: Gezondheids- en patiëntgegevens veilig bij aXtion

Certificeringsinstantie LQRA sloot vandaag de jaarlijkse externe audit van aXtion op de onderwerpen cyber security en informatiebeveiliging af. Deze audit is met succes doorlopen. Daarmee is wederom bevestigd en bewezen dat aXtion de processen en de controles heeft om veilig(e) software te ontwikkelen, om informatie in ons beheer te beschermen en onze overige dienstverlening zoals de helpdesk te beheersen. De audit was bijzonder en uitgebreider dan gewoonlijk, omdat het een renewal en een overstap naar de nieuwste versies van normen betrof. aXtion is ver voor de verplichte deadline overgestapt en loopt dus voorop. Onze ISO27001 en NEN7510 certificeringen worden daarmee vernieuwd en direct tegen de nieuwste versie van de norm afgegeven. Dat is belangrijk, omdat onze klanten vaak werken met gevoelige data.

De externe auditor gaf complimenten voor onze aanpak van de implementatie van de nieuwste normen en prees de aandacht voor continue verbetering bij aXtion.

ISO 27001 is de internationale en wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De NEN 7510 is een nationale (dus Nederlandse) norm, specifiek toegespitst op organisaties die te maken hebben met persoonlijke gezondheidsinformatie (dus zorginstellingen en hun dienstverleners).

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart