Fit4Cure platform live!
/
/
Fit4Cure platform live!

Fit4Cure platform live!

Fit4Cure is een oplossing voor perioperatieve zorg en andere (medisch) trajecten om met begeleiding van een specialist en/of therapeut de gezondheid van patiënten te verbeteren, bijvoorbeeld rondom een operatie of herstel van een medisch event, zoals een beroerte. Hier wordt veel onderzoek naar gedaan, en voor een groeiend aantal patiëntengroepen is er het eerste bewijs dat het trainen zorgt voor minder complicaties, minder ziekenhuisopname en sneller herstel. Deze resultaten zijn hoopgevend voor een bredere toepassing.

 

Het Fit4Cure webplatform is verbonden met (medische) trainingsapparatuur. Deze apparatuur kan in het kader van een medisch traject thuis wordt ingezet, bijvoorbeeld met de Corival Home. Dit is een fietsergometer die thuis wordt geïnstalleerd. Zo kan een fysiotherapeut op afstand trainingsprotocollen beschikbaar maken voor een patiënt en kunnen een specialist en therapeut de voortgang monitoren en resultaten inzien.

Inmiddels heeft de eerste patiënt Fit4Cure in gebruik in het kader van een studie die UMCG, Maastricht University en de Universiteit van Turijn gezamenlijk uitvoeren naar perioperatieve zorg. Op deze livegang zijn we vanzelfsprekend trots. aXtion blijft werken aan uitbreiding van het platform, onder andere in samenwerking met de zusterbedrijven en kennisinstellingen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart