Fit4Cure gepresenteerd op Nationaal Prehabilitatie Congres 
/
/
Fit4Cure gepresenteerd op Nationaal Prehabilitatie Congres 

Fit4Cure gepresenteerd op Nationaal Prehabilitatie Congres
Op donderdag 8 september 2022 werd Fit4Cure op het 2e Nationaal Prehabilitatie Congres gepresenteerd! Door middel van een succesvolle en drukbezochte workshop “Fysieke fitheid” werd alles verteld over hoe met Fit4Cure prehabilitatie in de thuissituatie mogelijk is. Zusterbedrijf ProCare was aanwezig met een stand.

Prehabilitatie naar de thuissituatie
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hoe fitter de patiënt is, hoe veerkrachtiger hij of zij omgaat met ingrijpende gebeurtenissen zoals een operatie. Voldoende beweging is een belangrijke voorwaarde voor fysieke fitheid. Vooral voor kwetsbare patiënten is de juiste begeleiding daarbij noodzakelijk. Fit4Cure brengt alles wat nodig is voor veilig en verantwoord trainen bij de kwetsbare patiënt thuis, terwijl de zorgprofessional op afstand kan monitoren. Daarmee verhoogt de kans dat de patiënt het trainingsprogramma volledig voltooit. Het softwareplatform voor Fit4Cure is ontwikkeld door aXtion.

Fit4Cure is…

· Medische apparatuur en benodigde software voor bewegen, meten en Remote Patiënt Monitoring

· Plaatsing en installatie van de apparatuur bij de patiënt thuis

· Training en ondersteuning voor de medisch specialist en fysiotherapeut bij gebruik Fit4Cure

Over het Fit4Cure platform
Met het Fit4Cure platform kan een zorgprofessional op afstand monitoren, trainingsprotocollen klaarzetten voor de patiënt in een planning en zowel trainingsresultaten als de trainingsbeleving van de patiënt inzien. De zorgprofessional kan waar nodig aanpassingen doen in de trainingen. Begin 2022 ging de eerste versie van het platform live en sindsdien zijn er al vele verbeteringen en uitbreidingen doorgevoerd. aXtion blijft het platform door-ontwikkelen.

Over het 2e Nationaal Prehabilitatie Congres
Het 2e Nationaal Prehabilitatie Congres was een groot succes: koplopers en experts vertelden waarom patiënten die fitter een operatie ingaan minder complicaties hebben en een kortere opnameduur. Niet alleen zorgverleners waren enthousiast, maar ook patiënten en zij deelden graag hun ervaringen. Het congres was dé plek voor ontmoetingen op dit vlak en brengt samenwerkingen tot stand in onderzoek en uitvoering.

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart