Etenvoordewetenschap

/
Etenvoordewetenschap

Etenvoordewetenschap

Eten voor de Wetenschap is een onderzoeksproject van studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein. Deelnemers krijgen inzicht in de veranderingen van hun darmbacteriën na het kiezen en volgen van een bepaald voedingspatroon. Eten voor de Wetenschap heeft een softwareoplossing welke deelnemers uitnodigt tot het invullen van vragenlijsten en de feedback van en voor deelnemers verwerkt.

Door middel van uitvragen en meten willen de onderzoekers meer te weten komen over de effecten van voeding op de gezondheid in de eerste vier weken na verandering van voedingspatroon. Men wil meer weten over het effect:

  • Op veelvoorkomende lichamelijke klachten (denk aan buikpijn);
  • Op veelvoorkomende mentale klachten (denk aan hoofdpijn, vermoeidheid, stress);
  • Van voedingspatronen op de samenstelling van de darmbacteriën;
  • Op de gezondheid binnen de eerste vier weken na verandering van het voedingspatroon.

Softwareontwikkeling

Uitnodigende website

Samen met de klant heeft aXtion een duidelijke, uitnodigende en informatieve website ontworpen. Hierdoor voelen potentiële deelnemers zich eerder geroepen om zich te melden voor het onderzoek.

Online deelnemersportaal

De webapplicatie moet makkelijk in gebruik zijn voor zowel de deelnemer als de onderzoeker. Daarnaast zal de webapplicatie de benodigde data verzamelen, opslaan en beheren.

  • Wekelijkse herinnering voor invullen vragenlijst
  • Persoonlijke feedback voor de deelnemer

Het resultaat

Met succes heeft aXtion BV voor Eten voor de Wetenschap een softwareoplossing opgeleverd waarmee het voor de onderzoeker mogelijk is om op vaste momenten vragenlijsten af te nemen bij deelnemers.

Verhoogde deelname onderzoek

  • Duidelijke website
  • Eenvoudig te volgen applicatie
  • Gemakkelijk: een wekelijkse herinnering om vragenlijsten in te vullen

Soepele dataverzameling

Deelnemers vullen op vaste momenten vragenlijsten in.

Handige dataexploitatie

De onderzoeker kan vanuit de software alle data exporteren die nodig is voor het onderzoek.

Wat maakt deze softwareoplossing bijzonder

De software is een mooi voorbeeld van de toepassing voor een zeer specifiek onderzoek. Gedurende het ontwikkeltraject zijn de lijnen met de onderzoeker kort geweest om nauw aan te sluiten bij de wensen. Mensen kunnen zich aanmelden en de rest van het traject volgt automatisch.

Meer weten?

Bent u benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen bij uw specifieke onderzoek? Of heeft u een andere vraag naar aanleiding van deze softwareoplossing? Neem dan contact op via dit contactformulier om de mogelijkheden te bespreken.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart