header-logo
home-image

RDI (Research Data Infrastructuur)

aXtion heeft i.s.m. het kennis centrum kinder- en jeugdpsychiatrie de RDI applicatie ontwikkeld. De RDI applicatie heeft als doel om praktijk data vanuit de aangesloten zorginstellingen te ontsluiten naar een onderzoekdatabase. Het gaat hier om ROM- en EPD-gegevens die aangeleverd worden. De applicatie is ontwikkeld vanuit een ZonMW subsidie met als doel de data beschikbaar te krijgen. Zie ook de quote van Robert Vermeiren, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie:

”In Nederland wordt veel en mooi wetenschappelijk onderzoek gedaan op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie. Dit onderzoek wordt vaak uitgevoerd met data die speciaal voor bepaalde onderzoeksvragen verzameld worden. Er zijn echter veel meer praktijkdata aanwezig in de ROM- en EPD-systemen waar interessant wetenschappelijk onderzoek mee gedaan zou kunnen worden. Het is dan ook zonde dat elke onderzoeker opnieuw buitensporig veel moeite moet doen om deze gegevens te kunnen gebruiken.”

De RDI-applicatie gaat vanaf 2018 draaien en zal gevuld worden met data vanuit de zorginstellingen, dan kunnen ook onderzoekers onderzoeksaanvragen doen op de applicatie i.s.m. het kenniscentrum.

Zie de volgende link ook voor meer inhoudelijke informatie : https://www.kenniscentrum-kjp.nl/Over-het-Kenniscentrum/Projecten/Projecten-2016/RDI-project-2016

scroll to top