header-logo

Girlsday 2018

Donderdag 12 april is het Girlsday! Tijdens deze dag openen verschillende bedrijven in het hele land hun deuren om meisjes van middelbare scholen en het beroepsonderwijs kennis te laten maken met werken in de techniek en ICT. Girlsday is een speciaal uitje alleen voor meiden. Het doel is om ervoor te zorgen dat de meisjes op latere leeftijd kiezen voor de bèta vakken en uiteindelijk gaan werken in de eerder genoemde branches.

Girlsday 2018: ook wij doen mee!

Ook aXtion doet mee aan Girlsday 2018! In samenwerking met moederbedrijf Lode Holding en onze zuster BV’s Procare, Lode en Umaco hebben we een uitgebreid en divers programma opgesteld. Twintig meiden van het Werkman College in Groningen krijgen een rondleiding krijgen door de fabriek waar onze fietsergometers worden gemaakt, ontdekken wat VR kan betekenen voor revalidatie en welke apparatuur wordt gebruikt door topsporters als Dafne Schippers en Usain Bolt. Ook worden ze zelf hier en daar aan een testje onderworpen. Wie kan er bijvoorbeeld het hoogste springen? Of heeft het beste reactievermogen?

Een initiatief van VHTO

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 358 bèta, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent Girlsday. Dit doet ze samen met 75 meisjes bij de BAM in Den Haag. Zij doen dit met hulp van een HoloLens. Na dit sein starten de Girlsday-activiteiten voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven in het hele land.

scroll to top